<h1>Dialog er vejen frem</h1>
Fra 15. oktober 2021

Dialog er vejen frem

- Læserbrev skrevet af Line Andrup

Jeg har været til borgermøde om borgerdialog, så vores fremtidige byråd kan opbygge den meget vigtige dialog på et grundlag, flere borgere har været med til at reflektere over.

Lige netop dialog er et supervigtigt redskab særligt i en så stor - og skulle man tilføje - sammenlagt kommune som vores.

Vi har brug for at tale om ideerne, vi har brug for at høre ideerne og vi har brug for, at nogle af ideerne føres ud i livet på måder, så deltagerne efterfølgende kan genkende den dialog og meningsveksling, de var en del af og brugte tid på.

Når vi hører om ideer i god tid, kan de nå at bundfælde sig og man får mulighed for at komme med input, der kan være vigtige for, at det endelige resultat bliver brugbart og får den støtte, der er brug for.

Vi opnår ingenting ved at fortie, forbigå eller køre over, hvorimod vi kan komme rigtig langt med åbenhed og gennemsigtighed. Vi er nødt til at være til at stole på, og vi er nødt til at give plads til hinanden.

Alt dette gælder selvfølgelig for alle aktører, der vil noget - det være sig borgere, foreninger, naturentusiaster, ansatte, politikere, unge o.s.v.. Vi skal alle lytte, informere, give konstruktiv feedback og acceptere, at der findes flere sandheder, flere brugere og flere gode formål.

Vi skal også huske at dele de gode oplevelser, for når vi hører om dem, bringer det glæde ind i vores liv for en stund og vi kan glædes på kommunens børns/ ældres/ naboens vegne.

Det kan også skabe et fællesskab, for i alle hjørner af vores kommune kan vi finde noget at være fælles om. For når alt kommer til alt, er vi i hvert fald fælles om at være fælles om Egedal.

Derfor glæder det mig, at vi er på vej et godt sted hen med mere betydningsfuld dialog, og at der gives mulighed for, at flere kan nå at springe på toget, før det er kørt.

Tak for din tid.