Pressemeddelelse

Borgmesterens første 100 dage

Den 10. april var det 100 dage siden Vicky Holst Rasmusen satte sig for bordenden i byrådet som borgmester. Nu er Påsken forbi og derfor er det tid til at gøre status:

Mildt og ydmygt sagt. Læringskurven har været stejl. Selvom ingen kan huske det, huserede coronaen stadig dér i januar og indtil slutningen af februar. Igennem to år talte vi nærmest ikke om andet, og nu? Man kan vel med et lidt populært udtryk kalde corona for ”so last year.”

 

Nu handler det om krigen i Ukraine. Både i forhold til de mange stakkels mennesker der kommer flygtende til Danmark og måden vi integrerer dem på arbejdsmarkedet, i skoler og institutioner, og ikke mindst giver dem et værdigt sted at bo. Men også hvordan vi hurtigst muligt skal omstille til grønne energiformer. Jeg har en ambition om, at vi skal være så selvforsynende som muligt. Vi udruller en stor fjernvarmeplan og afventer lige nu, at der kommer en ladestanderstrategi. Heldigvis er krig og kaos ikke det eneste de første 100 dage er gået med.

 

En af mine kæpheste har været øget fokus på velfærd. Der skal være legepladser nok til vores børn og de skal mødes af tryghed og varme. Derfor har vi en samlet plan for, hvordan vi sikrer kapacitet nok og har besluttet endnu et institutionsbyggeri i Smørum. Vi får også lavet gode løsninger rundt om på skolerne. Ligesom Lærkeskolen står over for en renovering.

 

Handleplanen på socialområdet er i gang, og jeg følger resultaterne, der laves i tæt samarbejde med forældrene til udsatte børn. Vi skal kunne tilbyde et ordentlig tilbud til de familier der har det sværest.

 

Det er i foreningerne man dannes som barn. De bygger bro og skaber venskaber, er kilden til almen sundhed. Foreningerne skal høres og anerkendes – derfor har vi startet en proces med foreningerne, så vi om 4 år ligger i top på foreningstilfredshed.

 

Vi ønsker at fastholde vores dygtige personale og rekruttere nye dygtige medarbejdere. Det har vi lavet en plan for, der er på trapperne. Vi er dog startet, ved at tilbyde fritidsjob til de unge på plejehjemmene, hvor der kom 70 ansøgere. Vi har ansat podere, som tidligere har kørt rundt for at pode på vores skole og daginstitutioner, i velfærdsstillinger og som HK-elever.

 

I forhold til mere borgerdialog, er der blevet nedsat et borgerudvalg og borgerbudgetter er en realitet. Hele 26 forslag fra borgerne om fællesskabende aktiviteter for byområder eller hele Egedal, har vi fået.

 

Jeg har været i praktik flere steder i kommunen og lært utroligt meget om borgere og medarbejdere. På Materielgården, på bibliotekerne, i en specialbørnehave og hos borgerservice. Hvis jeg ikke kender kommunens mange funktioner, er det svært at være en troværdig borgmester.

 

Der er også ting, vi ikke har nået endnu. Feks. en endelig afklaring omkring Søagergrunden. Men vi må vente til elevtalsprognosen er færdigbehandlet ultimo maj.

 

Det har været nogle hektiske måneder og intet tyder på, at de næste bliver mindre hektiske. Jeg glæder mig over at gå på arbejde hver dag – og er solidt rustet til de kommende år og udfordringer. Jeg lover at holde jer orienterede om, hvad jeg går og laver.